Zoektips.zoeksite.nl  
10 handige zoektips voor het gebruik van een zoekmachine
4. Maak gebruik van "booleaans"
De zogenaamde booleaanse syntax gebruiken bij het zoeken is het gebruik maken van extra hulpmiddelen (operatoren) zoals de termen "AND" of "OR" in je zoekopdracht.
Bijvoorbeeld de zoekopdracht "Chinese AND meubelen" zal in een zoekmachine alleen de resultaten weergeven waarin zowel het woord Chinese als het woord meubelen in voor komt.
Niet alleen "AND" en "OR" behoren tot de mogelijkheden maar een groot aantal zoekmachines kan ook met tekens als "+" en "-" om te gaan. Omdat niet elke zoekmachine op dezelfde manier omgaat met deze booleaans is het verstandig om eens te kijken naar de help of geavanceerd pagina's van de zoekmachines....
5. Let goed op spelfouten.
Ondanks dat sommige zoekmachines controleren op spelling is het verstandig om eventuele spelfouten te voorkomen. Let altijd goed op dat de zoekwoorden goed gespeld zijn….
6. Let op het gebruik van hoofdletters.
Sommige zoekmachines maken onderscheid tussen hoofd en kleine letters.
Zoek je bijvoorbeeld naar het merk "Ford" type dan in de zoekopdracht het woord Ford met een hoofdletter. Het resultaat dan zal heel anders kunnen zijn dan als je zou zoeken met een kleine letter.
Dit geldt vooral voor merk en bedrijfsnamen maar ook voor bekende begrippen zoals "Paars Kabinet" of namen van personen…..
<vorige
Terug naar Zoeksite.nl?
Klik hier
L10 Web Stats Reporter 3.14 L10 Hit Counter - Free Web Statistics
LevelTen Web Design - Flash, Website Designers